ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БФБ отличи компании от програмата за стимулиране растежа на българските фирми

БФБ Българска фондова борса

„Българската фондова борса“ и партньорите й отличиха на специална церемония тази вечер най-добре представилите се дружества от програмата за стимулиране на растежа на българските компании “БиймЪп лаб вол. 3” (beamUp lab vol. 3).

Награди бяха дадени в шест категории. “Супер Стар” (Super Star) – за цялостни постижения в своята сфера, спечели технологичната компания “Офис Аренди” (Office RnD) – София. Тя работи в сектор “Proptech”. Българската фирма е основана от Мирослав Мирославов и Мирослав Недялков през 2015 година. Екипът й се състои от над 130 човека в няклоко офиса по света – София, Атланта, Далас, Лондон и Мелбърн. Компанията има няколко успешни инвестиционни рунда зад гърба си с обща стойност 15 млн. лева.

В категорията “Муун фор инвестърс” (Moon for Investors) – за компания, впечатлила инвеститорите, победител е “Барин спортс” (Bаrin sports) – София. Иновативната компания е създател на високотехнологично преносимо устройство, което показва в реално време физическото състояние на играчите и представянето им на терена. Чрез него се следят над 12 хиляди точки в секунда от всеки играч. След обработка показателите се изпращат до треньора и му помагат да гради успешна тактика по време на мача. Тактическият инструмент на “Барин Спортс” е уникален на пазара.

В категорията “Сън ъв къмюнити” (Sun of Community) – за услуги с важно значение за обществото, наградата взе “Дриймелекс” ООД (DreamIx) – София. Софтуерната компания предоставя услуги и продукти за водещи предприятия по целия свят. Технологичният й фокус е разработването на софтуер с JavaEE, Angular, ReactJS, Oracle ADF и Oracle SOA & BPM. Компанията изгражда цялостни административни, търговски и финансови информационни системи.

В категорията “Грийн Стар” (Green Star) – за иновации за намаляване на въглеродния отпечатък,  фирмата “Хармоника” (Harmonica) – София е посочена като най-добра. Брандът harmonica символизира не само продукти, създадени по методите на биологичното земеделие. А в мандрата на „Хармоника“, където се създават млечните продукти на бранда са постигнали 100% зелен ток от възобновими източници и е с 0 директни емисии.

В категорията “Фейвърит Стар” (Favourite Star) – за любима компания на публиката, бе наградена бългаската софтуерна компания “Кохерент Лабс” АД (Coherent Labs) – София. Тя е специализирана в проектиране, разработване, продажба, внедряване и поддържане на софтуер и софтуерни продукти; консултантска, анализаторска, развойна и инженерингова дейност в областта на софтуера, хардуера, интернет, не-хазартните игри и информационните технологии.

„Българска фондова борса“ връчи и специалната награда “БиймЪп Стар” (beamUp Star) на компанията “Болерон” (Boleron) – София. „Болерон“ е софтуерна платформа за дигитално застраховане, използвана от лицензираният застрахователен брокер „Болерон Консултинг“ EООД. Екипът има международен опит в застраховането, банкирането, кибер-сигурността и разработването на високотехнологичен софтуер.

Общо 20 иновативни компании ще бъдат част от четвъртото издание на програмата за стимулиране на растежа на българските компании – “БиймЪп Лаб” (beamUp lab), обявиха от „Българска фондова борса“. Компаниите от технологичния сектор преобладават като брой, но има и производители на суперхрани, протеинови барчета, шоколадови изделия, както и батерии и рамки за велосипеди, водородни технологии, каравани под наем и други. Общо 80 на сто от тези компании са преминали успешно поне един рунд на финансиране от рискови инвеститори. До момента те са набрали от рискови инвеститори над 30 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст