ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 6 ноември 2023

Общинската избирателна комисия обяви Васил Терзиев за кмет на София

Със свое решение Столичната общинска избирателна комисия обяви Васил Терзиев, издигнат от издигнат от МК “Продължаваме промяната – Демократична България” (Спаси София), за избран кмет на Столичната община след проведения втори тур на местните избори.

Ваня Григорова ще оспорва избора на Васил Терзиев за кмет на София

Подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София Ваня Григорова ще оспорва избора на Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ (“Спаси София”), за столичен градоначалник. “Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние – от 3000 до 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави господин Терзиев, ако и когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни”, заяви Григорова.

Министерският съвет прие данъчните закони

На извънредно заседание Министерският съвет прие пакета от данъчни закони, които ще бъдат внесени в парламента, така че още този четвъртък да бъдат разгледани в Комисията по бюджет и финанси. Това съобщи финансовият министър Асен Василев. Той припомни, че данъчните закони бяха публикувани за обществено обсъждане в края на септември. След това са били взети предвид няколко предложения.

Радев защити шефа на ДАНС и отново критикува правителството

Президентът Румен Радев защити шефа на ДАНС Пламен Тончев, чиято оставка правителството иска. Държавният глава също така за пореден път критикува кабинета и премиера Николай Денков. Радев днес участва в кръгла маса, посветена на възможностите за модернизация на Българската армия чрез прилагане на достъпни иновативни технологии.

Вижте какво е разпределението по партии в градовете у нас

ГЕРБ печели изборите в 12 областни града, а коалицията ПП-ДБ – в четири, докато БСП ще има кметове в три града, според 100% от обработените протоколи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст