ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Много от безобразията на изборите са в мой ущърб, заяви Терзиев

Васил Терзиев

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев заяви пред репортери, че няма никакво притеснение от намерението от опонента му Ваня Григорова да иска в съда проверка на резултатите от местните избори. “Не, никакво притеснение няма. Както виждате много от безобразията са всъщност в мой ущърб – секции, където имам 120 гласа, пишат нула, в други, където има 84, пишат нула, на балотаж секции, където пак съм с нула гласа, обърнати резултати, където аз имам повече гласове от г-жа Григорова, пък те ги пишат обратно“, посочи Терзиев.

Той подчерта, че кампанията му е била добра и позитивна. “Всичките тези машинации са извън нашия отбор. Всеки е в правото си, в правова държава живеем”, добави новоизбраният градоначалник.

На въпрос за взаимоотношенията между партиите в управлението, Терзиев отговори, че не може той да каже на „Продължаваме промяната“ какво да правят на национално ниво. “Ние ще търсим решения на местно ниво, да защитим интересите на софиянци, което включва разговори с всички в Общинския съвет, с намиране на пресечните точки. Когато си заявявал програма и намерения – дали за инфраструктурни проекти, за детски градини, за други подобрения в града, ние очакваме да получим подкрепа, ако всичките тези хора са ги заложили наистина в програмата, а не е било проформа само, за да се спечелят гласове”, изтъкна той.

По думите му ще бъдат проведени разговори с всички: “Не сме решили какъв ще бъде форматът, но аз участвам, както и Борис Бонев. Целта е да видим къде са пресечните точки им по кои политики може да бъде постигнато съгласие.”

Терзиев отбеляза, че една от целите му като кмет на Столичната община е да бъдат дигитализиране на администрацията, която имат значение за бизнеса, като открои въвеждането на електронно разрешително за строеж. “Да има по-голяма яснота докъде са стигнали по-големите проекти, да има по-добра връзка с гражданите, приложение, на което да бъдат всички услуги, които се използват при връзката с общината – паркиране, плащане на местни данъци и такси, подаване на сигнали, получаване на информация. Планираме да има заместник-кмет по сигурността. Преценяваме, но не седи на дневен ред, да запазят постовете си някои от досегашните заместник-кметове. В момента, в който влезем в управление, те автоматично биват освободени. Една от целите ни за тези четири години е да спрем да говорим за проблема с детските градини. Има много други проблеми – презастрояване, нов общ устройствен план, паркиране, трафикът в града”, изброи той.

Васил Терзиев беше сред участниците във форума Digital Trends 2023 в София, организиран от Sportal.bg и Profit.bg, и посветен на трансформацията, към която развитието на изкуствения интелект насочва бизнеса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст