ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йотова за размяната на реплики за шефа на ДАНС: Не е добре за България да се коментира по подобен начин

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на откриването на обновената експозиция "Българските земи под османска власт XV-XIX век" в НИМ.

Не е добре за България и за доверието на партньорите в службите ни институциите да коментират въпроса за оставката на председателя на ДАНС по този начин. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с диалога по темата през последните дни между Министерския съвет и Президентството. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова напомни, че изцяло в правомощията на държавния глава е дали да подпише указ за освобождаването на председателя на ДАНС Пламен Тончев, за чиято оставка настоява премиерът. 

Йотова отказа да коментира думите на Николай Денков, че единственият, който може да е овладял службите, е президентът, тъй като всички настоящи ръководители на служби са назначени по време на служебни правителства на Румен Радев.

“Не смятам, че е добре за България и за доверието на нашите партньори този въпрос да се коментира по подобен начин, както върви този диалог от петък миналата седмица в навечерието на изборите. Тоест диалог няма”, посочи тя.

Вицепрезидентът се надява задържаните от “Хамас” двама заложници с български произход в ивицата Газа да бъдат освободени и коментира свършеното по темата. 

“Всичко, което е трябвало да бъде свършено от страна на президентската институция, ви гарантирам, че е свършено. Оттук-нататък не смятам, че по този казус е излишна малко повече дискретност. Това не е казус, който може да служи за пиар действия. Надявам се съвсем скоро гражданите, които са отвлечени, и които имат български корени, да се завърнат у дома. За това ще работим всички”, каза вицепрезидентът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст