ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фармацевтичната компания BionTech се върна на печалба за третото тримесечие

пари, Moldindconbank

Германската фармацевтична компания “Бионтех” (BioNTech) представи финансови отчети за третото тримесечие, от които следва, че производителят се е върнал към печалба.

Нетната печалба на BioNTech достигна 160.6 милиона евро срещу загуба от 190.4 милиона евро през второто тримесечие. На база на акция компанията отчете печалба от 0.67 евро, докато анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха компанията да отчете загуба от 0.59 евро. На този фон акциите на компанията на NASDAQ растат с 6.5 процента.

В същото време приходите на BioNTech се сринаха със 74 на сто спрямо миналата година – от 3.46 млрд. евро на 895.3 млн. евро, което се дължи основно на спад в продажбите на ваксината срещу COVID-19, разработена от германската компания съвместно с американската Pfizer. Търсенето им намалява значително, докато светът постепенно излиза от пандемията. А BioNTech намали собствената си прогноза за годишните продажби на ваксини с 20 процента от 5 милиарда евро на 4 милиарда евро.

Pfizer по-рано намали прогнозата си за продажби за цялата година с 9 милиарда долара поради спада в търсенето на неговото лекарство за лечение срещу COVID Paxlovid и ваксината срещу COVID Cormirnaty, които разработи с BioNTech. От Pfizer коментираха, че общото отписване на активи, свързано с COVID, ще бъде 5.5 милиарда долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст