ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Има трайно неизпълнение на управленската програма, отбеляза Десислава Атанасова

ГЕРБ ще проведе Национално съвещание в събота (11 ноември) във Велико Търново, в което ще се включат всички избрани кметове на общини, всички областни ръководители на партията, както и членовете на парламентарната група. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг пред централата на партията.

Тя обясни, че ГЕРБ иска единна позиция по няколко теми. “Тази, която касае пряко парламентарната група – подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на два темела – управленска и законодателна програма”, обясни тя и добави, че в момента фокусът на партията е върху това дали всички записани ангажименти се изпълняват.

Атанасова уточни, че този анализ от тяхна страна ще продължи още няколко часа, но на прост прочит имало сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма. Тя подчерта, че за момента няма да обяви кои са конкретните сектори и министерства, защото от ГЕРБ са взели решение през следващата седмица председателите на комисиите да поканят министрите, които отговарят за конкретните политики в изпълнителната власт и да потърсят отговори, там където има неизпълнение на ангажиментите.

“Утре ще бъдем в пленарна зала, защото сме отговорни политици. Има законодателна част, която не търпи отлагане. Ветото върху Закона за енергетиката е в седмичната програма, то трябва да се разгледа. Има и други теми, които са включени в дневния ред на парламента. Не се държим детински, осъзнаваме своята отговорност, но считаме, че и нашите колеги в некоалицията трябва да постъпват по същия начин”, каза Десислава Атанасова в отговор на въпрос дали утре ГЕРБ ще присъства на заседанието на парламента.

“Ако има тема в групата – това не е дали ще има коалиционно споразумение, или поведението на некоалиционния ни партньор по време на изборите. Ако има тема в парламентарната група, това е как работи правителството и доколко прави нещо. Ако има тема, която ни вълнува, това е качеството на работа на правителството, което в аванс ще ви кажа, е незадоволително”, обясни от своя страна Томислав Дончев и добави, че анализът показва драстично неизпълнение на приоритетите.

“Въпросът е има ли шанс това правителство да работи по-добре”, попита той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст