ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадинов нападна Ваня Григорова: Прилича на проект на американското посолство

БТА Пресконференция Възраждане Костадин Костадинов

Ние не бяхме търсени за подкрепа от страна на г-жа Григорова. Това каза пред БТВ лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов в отговор на въпрос защо от партията не са подкрепили на балотажа кандидата на БСП и “Левицата” Ваня Григорова, която загуби вота от кандидата на “Продължаваме промяната-Демократична България” Васил Терзиев с минимална разлика.

“В хода на кампанията забелязахме класическите наченки на проект – едно лице, на което се създава добър медиен комфорт с пищна медийна и рекламна кампания. Това го видяхме и с “Продължаваме промяната” и “Български възход”. От опит ние знаем, че когато едно нещо прилича на проект, държи се като проект и говори като проект, значи е проект. Това нещо могат да направят само собствениците на държавата – американското посолство”, заяви Костадинов. Времето ще покаже дали тя е такъв проект, добави той.

“Това може би ще стане поредният проект, на който БСП е донор – преди това такива бяха проектите на Стефан Янев и Кирил Петков. Като гледам реакцията на Корнелия Нинова, може би има някакви търкания между нея и Ваня Григорова. Проверката на времето е много важна. Ние вече девета година работим самостоятелно и никога не сме имали медийна подкрепа като на Ваня Григорова”, посочи лидерът на “Възраждане”.

Той отрече твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че “Възраждане” са преговаряли с “Продължаваме промяната-Демократична България” за подкрепа на втория тур на местните избори.

“Малко ми е смешно, г-н Борисов управлява с ПП-ДБ, би трябвало да се радва, ако е имало такива преговори. Той ревнува ли, какво, не мога да го разбера”, каза Костадинов.

“В тази ситуация (на местните избори – б. ред.) станахме свидетели на разместване на пластове, в което ГЕРБ загуби, но ПП-ДБ не спечели. Картата на България стана изключително шарена”, коментира той.

“Днес, когато ГЕРБ и ДПС не влязоха в парламента, се видя кой управлява държавата. Това не са ПП-ДБ. Денков очевидно е “сламен” човек начело на държавата. Това правителство е вредно и некадърно и трябва да подаде оставка”, заяви лидерът на “Възраждане”.

В отговор на въпрос Костадинов отрече категорично твърденията, че “Възраждане” е проект на руското посолство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст