ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадинов обяснява липсата на кворум с тъгата на ГЕРБ по Карадайъ

Парламент нов вот на недоверие Костадин Костадинов

Виждаме как ГЕРБ-СДС са солидарни със случващото се в ДПС и излизат от пленарната зала, тъгувайки за Карадайъ.

Така, с ирония, лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов коментира липсата на кворум и проваленото пленарно заседание на парламента. Той посочи, че в момента държавата е заложник на интересите на трима човека и на въпрос на журналисти кои са те, изброи Ахмед Доган, Делян Пеевски и Бойко Борисов. Обърна внимание на журналистите как до преди изборите всички повтаряли колко е важно да има правителство и работещ парламент, а сега вече за тях това не е толкова належащо.

Депутатите от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” също не влезли в пленарната зала, за да провалят заседанието с цел обединената опозиция да не може да наложи прокарването на три важни законодателни промени, обясни Костадинов.

Той уточни, че една от тях е в ЦИК всяка парламентарно представена политическа сила да има свой представител, тъй като в момента нито “Възраждане”, нито “Продължаваме промяната” – “Демократична България” имат квоти.

След това той обяви, че днес, 8 ноември, от “Възраждане” внасят вот на недоверие към правителството, като се надяват да получат подкрепата и на парламентарната група на Бойко Борисов. Костадинов призна, че е проследил изказването на Борисов след изборите и от десетте минути, в които лидерът на ГЕРБ говорил, осем минути били посветени на загубения вот във Варна и в Банкя.

Борисов не страдал толкова за третото си място в София, където 18 години е управлявал еднолично, обърна внимание лидерът на “Възраждане”, след което уточни: “И ние сега му даваме прекрасна възможност да накаже “Продължаваме промяната” – “Демократична България” за това, че са го излъгали, като подкрепи вота на недоверие следващата седмица”.

На въпрос дали е доволен от резултатите на “Възраждане” на местните избори, Костадинов отговори отрицателно, но посочи, че за лошото представяне има два типа причини – обективна и субективна. Субективната е, че от “Възраждане” са предпочели да издигнат свои, непознати кадри, които за първи път се явяват на избори, с цел да градят политически елит, и не са заложили на по-сигурните – схемаджиите, които са успешни, но през дългите си години управленски опит са минали през хиляди партии.

“Ние участвахме в 247 общини и само в 31 от тях бяха хора, които преди това са имали политически опит и са се явявали и на други избори. В останалите 216 общини бяха хора, които за първи път участваха в избори”, посочи Костадинов.

Като обективна причина за загубите на “Възраждане” Костадинов посочи купеният и корпоративен вот, като подчерта, че на някои места той е надхвърлил 50 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст