ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Говорещи на руски хора са нарисували десетки еврейски звезди на Давид в Париж

сини еврейски звезди на давид париж

Мъжът и жената, нарисували десетки сини звезди, са избягали от Франция, друга двойка от Молдова е задържана

Четирима души, за които се твърди, че миналата седмица са нарисували десетки сини звезди на Давид върху сгради в Париж и две от предградията му, са свързани с трето лице в чужбина, каза вчера прокурорът на Париж, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Наличието на такава връзка се разкрива в телефонен разговор на двама от извършителите на руски език, се казва в изявление.

„На този етап не е изключено сините звезди на Давид в региона на Париж да са нарисувани по изрично искане на лице, живеещо в чужбина“, каза прокурорът Лор Бекюо. Съдия-следовател поема делото, “не само за да идентифицира авторите, а и за да анализира намеренията,  в дъното на деянието”.

Войната между Израел и „Хамас“ доведе до най-малко 1040 известни акта на антисемитизъм във Франция, каза в неделя вътрешният министър Жералд Дарманен. Но прокуратурата, която разследва появата на 60 сини звезди, подобни на тези на израелското знаме, все още не е стигнала до заключение дали хората, които са ги изрисували, са били водени от антисемитизъм, се казва в изявлението.

Видеозапис от камери за наблюдение показа мъж и жена, които поставят шаблони и рисуват сини звезди по сгради в Париж и предградия, а трети човек ги снима. На следващия ден мъжът и жената са избягали от Франция.

В изявлението се казва, че четири дни по-рано друга двойка от Молдова без редовни документи за престой във Франция е била задържана, след като мъжът и жената били видени да рисуват звезда върху сграда в Париж. Тогава двамата били задържани с цел експулсиране от страната.

“Те са заявили, че са действали по нареждане на трето лице и срещу възнаграждение”, се казва в изявлението на прокурора и се добавя, че при проверка на телефона им е открит разговор на руски език, потвърждаващ твърдението. Много молдовци говорят руски, отбелязва АП.

„Телефонното разследване ни позволява да мислим, че двете двойки… са били във връзка с едно и също трето лице“ или страна, се казва в изявлението.

Не се посочва дали националността на третото лице е известна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст