ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тошко Йорданов съветва Христо Иванов с поясче с патенца да отиде до “Росенец”

Парламент нов вот на недоверие Тошко Йорданов

Председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов обяви, че депутатите от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” саботират собственото си управление, като са отказали да влязат в пленарната зала, не са се регистрирали и така, поради липса на кворум, бе провалено днешното заседание на парламента.

Йорданов им препоръча да отидат или при Делян Пеевски, или при Ахмед Доган, за да им кажат какво да правят в създалата се ситуация с желанието на ГЕРБ да преосмислят подкрепата си за правителството.

“Нека да занесат едно кафе на Ахмед Доган. Христо Иванов знае пътя до “Росенец” – да вземе едно поясче с патенца да доджапа до “Росенец” и от Ахмед Доган да получи инструкции”, продължи с иронията Тошко Йорданов.

Той добави, че Христо Иванов бил приятел с Доган и бил разигравал театър с акцията си в “Росенец” през юли 2020 година. Лидерът на ИТН бе категоричен, че от ПП-ДБ са жалки и не заслужават да управляват. По думите му те нямат легитимация да имат правителство, нямат мнозинство, а на местните избори са яли бой като тъпан.

“Да, спечелиха един кмет в София, което не е и сигурно, но ако им видите гласовете, те са наполовина на това, което имаха на местните избори. За Варна и за Благоевград трябва да благодарят на Борисов, защото във Варна той остави човек, когото мрази целият град, а в Благоевград беше един предател, когото също всички мразят”, заяви Тошко Йорданов, имайки предвид, че кандидатът Илко Стоянов, който се бореше срещу Методи Байкушев от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, преди това беше кмет от “Има такъв народ”.

По отношение на представянето на “Има такъв народ” Тошо Йорданов коментира, че то е добро – имат 94 общински съветници и 92 кметове, като от “Продължаваме промяната” имат 93, повечето от които са в София и 22 – в шуменски села.

Тошко Йорданов разкритикува Николай Денков за начина, по който е поискал оставката на председателя на ДАНС – сравни го с малко дете, което иска някакви неща. Подчерта, че мотивите, с които се иска освобождаването на Пламен Тончев са глупави и че за първи път се иска оставката на шеф на службите заради това, че си върши работата. Бе категоричен, че не само заместник-министърът на електронното управление, но всички министри от кабинета “Денков” трябва да си подадат оставката.

Попитан дали са нужни нови избори, Тошко Йорданов обяви, че иска първо да види какво ще се случи със сглобката и тогава ще отговори, а освен това не скри задоволството си да наблюдава разигравания спектакъл. Пошегува се, че ще си вземе и пуканки.

Накрая се обърна към редакторите на медиите, които критикуват Ваня Григорова за това, че е употребила обидни епитети за работата им. Прикани ги да си припомнят какви термини са използвали някои от представителите на “Да, България” през годините и цитира имената на Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Стела Николова. И те били наричали медиите “лайномети”. Ето защо редакторите няма защо да се възмущават от коментарите на Ваня Григорова, а да си припомнят скандалния случай с размахания среден пръст в пленарната зала от страна на депутата от ПП-ДБ Христо Петров, който преди това пеел на предизборни митинги на ГЕРБ. Според Тошо Йорданов постъпката на известния като Ицо Хазарта не била отразена подобаващо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст