ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И след изборите Христо Иванов не вижда проблеми в (не)коалицията

Това управление от самото начало е трудно и носи негативи на всички участници в него. Но ние не виждам проблеми в (не)коалицията, предвид резултатите от изборите. От тях не се очерта някаква нова формула, която да привлича ново обществено доверие и да изисква пренареждане в управлението.

Така Христо Иванов от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” коментира заявленията на Бойко Борисов, че е необходимо съвещание на ГЕРБ-СДС, на което да се реши дали сглобката трябва да продължи съществуването си.

“Приоритетите ни остават същите и ние трябва да продължим да работим по тях – всяка от партиите ще си направи анализ и като преминат емоциите, очаквам да се върнем да орем на народната нива” – продължи Христо Иванов.

На въпрос как ще коментира думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, която обяви, че ще искат смяна на министри, Иванов отново повтори, че всяка партия ще си направи оценката и след това ще има разговори по отделните ресори. Той обаче подчерта, че това ще е разговор с Мария Габриел, която е направила селекцията.

Той потвърди, че е писал текста на споразумението между партньорите в (не)коалицията още през юни – така, както бе обявил Бойко Борисов, че писмовният човек сред тях – Христо Иванов – пише споразумението, но не се ангажира дали те ще се върнат към него. Това предстояло да се обсъди. Така или иначе от думите му стана ясно, че и “Демократична България”, и “Продължаваме промяната” искат да има споразумение, за каквото настоява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст