ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Uber отчита ръст на приходите, но не оправда очакванията на анализаторите

такси юбер

Американската технологична компания Uber, която предоставя услуги за организиране на превози, доставка на храна и товарен транспорт, съобщи, че през третото тримесечие общите ѝ приходи са се увеличили с 12 процента до 9.3 млрд.  долара. Нетната печалба пък възлиза на 221 млн. долара, докато година по-рано компанията отчете загуба от 1.2 млрд. долара. Печалбата на акция е 0.1 долара, в сравнение с очакванията на анализаторите, анкетирани от LSEG (бивш Refinitiv), за 0.12 долара. 

По отношение на общите приходи Uber също отчете по-лоши от очакваното – анализаторите очакваха 9.5 млрд. долара.

Изпълнителният директор на Uber Дара Хосровшахи коментира, че компанията продължава да се фокусира върху подобряването на клиентското изживяване, което е довело до по-високи печалби. Освен това той изрази надежда, че представянето на Uber ще се подобри през четвъртото тримесечие на фона на голям брой празници, повишена туристическа активност и продажби. А това трябва да доведе не само до увеличаване на броя на пътуванията с такси, но и до повишено търсене на услуги за доставка на стоки и готови храни от кафенета и ресторанти.

Uber Technologies, Inc. е с централен офис в Сан Франциско. Компанията е създала едноименното мобилно приложение за споделено пътуване, която работи в приблизително 70 страни и 10 500 града по света. Компанията има над 131 милиона активни потребители месечно и 6 милиона активни шофьори и куриери по целия свят и улеснява средно 25 милиона пътувания на ден. Тя е създадена през 2010 г. и е най-голямата компания за споделено пътуване в Съединените щати.

„Юбер“ е обект на продължаващи протести от таксиметрови шофьори, таксиметрови компании и някои правителства, които смятат, че тя извършва незаконни таксиметрови услуги, прилага нечестни бизнес практики и компрометира безопасността на пътниците. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст