ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Банда грабители бе разбита от разградски криминалисти

Служители от Областната дирекция на МВР в Разград разбиха престъпна група, извършила отвличане с цел грабеж в Разградско. Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден сигнал от жителка на село Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали и били мъжа, с когото живее на семейни начала.

Похитителите насила качили мъжа в автомобил, а на изхода на селото го изхвърлили от колата и се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалият бил откаран в разградската болница със счупена долна челюст и натъртвания по гърдите. 

Образувано е досъдебно производство и стартирали активни оперативни действия. На 7 ноември в района на селскостопанското летище в село Острово, криминалистите засекли автомобил, в който установили двама от извършителите – 31-годишни мъже от село Острово.

Малко по-късно били задържани и останалите трима участници – на 28, 41 и 38 години, жители на същото село. При последвалите претърсвания в домовете им и в ползваните от тях автомобили, са открити два газ-сигнални пистолета и боеприпаси за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата.

При огледа на колата, извършен с професионалното съдействие на експерти от Главна дирекция “Национална полиция”, са събрани достатъчно доказателства за извършеното престъпление.

След 24-часовото задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка “подписка”, а на други двама е наложен постоянен арест. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст