ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите отново ще се опитат да проведат първо заседание след изборите

Депутатите отново ще се опитат да проведат първо заседание след местните избори. Първото им заседание беше насрочено за вчера, но се провали заради липсата на кворум. От ГЕРБ и ДПС не влязоха в пленарната зала, а народните представители от ПП-ДБ присъстваха, но не се регистрираха с мотива, че не искат опозицията да определя дневния ред. От ГЕРБ обявиха, че днес все пак ще влязат в залата, защото носят отговорност за управлението.

Предстои парламентът да гласуват проектопрограмата си за работа тази седмица. Тя предвижда в петък да бъде обсъдено ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката. Радев наложи вето върху измененията и допълненията в Закона за енергетиката, които целят пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители до 2026 година. Измененията бяха приети от Народното събрание на 5 октомври.

Комисията по енергетика в парламента отхвърли ветото на държавния глава на свое заседание на 25 октомври. До разглеждане на ветото в пленарната зала не се стигна, тъй като парламентът не събра необходимия кворум на свиканото от председателя Росен Желязков извънредно заседание на 27 октомври. Тогава в залата не се регистрираха от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, които искаха ветото да се гледа в първите пленарни заседания след втория тур на местните избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст