ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тошко Йорданов и Радостин Василев в словесен сблъсък в пленарната зала

Радостин Василев - министър на спорта - Има такъв народ - 2021 г.

Независимият депутат Радостин Василев се закани на председателя на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, че ако продължава да го ядосва, ще попадне в капана на ПП-ДБ.

Така започна словесният сблъсък между двамата по време на редовното заседание в Народното събрание.

Тошко Йорданов от своя страна се обърна към депутата Радомир Чолаков от ГЕРБ. “Само заради репликата, че референдумите водят до разпад на политическата система, трябва да умрете от срам”, заяви остро Йорданов и допълни, че разбира защо е против електронното гласуване. “Ако има електронно гласуване – да ви пази Господ! Щото онези българи в чужбина ще могат да гласуват, а младите ще гласуват от телефоните си и да ви пази Господ. Резултатът ви ще стане като на ПП-тата на онзи запис”, присмя им се той.

Последва реакция от страна на Радостин Василев. “Г-н Тошко Йорданов, темата с прякото участие на гражданите е много чувствителна. Няма да подкрепя вашия законопроект, защото ги правят хора, които използваха един национален референдум, за да излъжат цяла България – това е истината. Законопроект в 46-ия парламент за мажоритарна система в два тура, за който Слави Трифонов ми продъни телефона и този на Ива Митева да не се гласува. Слави Трифонов каза да не гласуваме собствената си точка от референдума”, каза Василев и добави, че от ИТН са я докарали до това да се молят на ГЕРБ за подкрепа за законопроект.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст