ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България е част от система за автоматичен обмен на информация за криптоактиви

Министерство на финансите сграда табела излишък

България, заедно с още 47 други юрисдикции, в това число почти всички държави членки на Европейския съюз, се присъединява към Съвместно изявление относно общ ангажимент за въвеждане на международните правила за автоматичен обмен на информация между данъчните администрации за криптоактиви – „Рамка за предоставяне на информация за криптоактиви“ (Crypto-Asset Reporting Framework, CARF). Те са разработени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и одобрени на 26 август миналата година. Присъединяването към изявлението е одобрено с решение на Министерския съвет на 1 ноември 2023 година.

Подкрепата за съвместното изявление от страна на България е сигнал за ангажираността на страната ни с дейността на ОИСР и борбата срещу заобикалянето на данъчното облагане, както и демонстрира постоянството и последователните ни усилия за пълноправно членство.

Днес, 10 ноември 2023 г., 48 юрисдикции от цял свят публикуват съвместното изявление в подкрепа на бъдещото въвеждане на CARF, което се предвижда да се осъществи до края на 2025 г.:

Collective Engagement to Implement the Crypto-Asset Reporting Framework

Общ ангажимент за въвеждане на Рамка за предоставяне на информация за криптоактиви

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст