ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заради дерогацията може да падне правителството, заяви Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в момента “правителството го има заради геополитическата обстановка”. Пред пред журналисти на полигона в Ново село той коментира темата с дерогацията за руски петрол и предупреди, че това може да стане причина за падането на кабинета. “Оказа се, че докато сме управлявали ние, половината петрол у нас е бил руски – така, както е правилно. А в същото време, по време на санкции, по време на война, докато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руския петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. Измъкнати са от джобовете на българина реални левове. Очакванията ми бяха още преди година и половина да се спре кражбата от джобовете на българина от горивата. През цялото време ни се обяснява как това не било така. Който е виновен – да отговаря”, каза той.

По думите му с “огромни напъни” на партиите се правят опити тази дерогация да отпадне. “Смешно е да падне правителството за това, че някой извън България, приемам думите на Денков, че тук, у нас, никой не се е възползвал от тази дерогация“, посочи бившият премиер.

“Ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещна с актива на партията. Всички плюсове и минуси ще ги изговорим и ще търсим начин да разграничим много ясно това, което подкрепяме, от това, което сме против”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че догодина ще дойдат първите изтребители F-16 и изтъкна, че модернизацията на армията е принос на партиите в парламента – начело с ДПС и ГЕРБ.

Борисов коментира и изборните резултати. “Да си кажем честно, ако не ги бяхме подкрепили в София, нямаше да имат кмет. Във Варна ние направихме грешка. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа сила. Смешно е с 33-34 депутати да казваш, че ще падне правителството, ако се защитават чуждите интереси”, смята той.

Борисов посети учебния полигон “Ново село”, където наблюдава демонстрация за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст