ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отричаме да носим негатива на това, което върши изпълнителната власт, каза Десислава Атанасова

Парламент Десислава Атанасова

Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма, която е подкрепена от ПГ на ГЕРБ-СДС. Това заяви в интервю за БНР Десислава Атанасова, която е председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя отбелява, че прави “много сериозно негативно впечатление” това, че докато в законодателната част се справят, “изпълнителната власт има изключително малък процент на изпълнение на програмата”. А тя е договорена да се изпълнява на ротационен принцип.

“Отричаме да ни наричат сглобка. Отричаме да носим негатива на това, което вършат нашите колеги в изпълнителната власт, защото ние участваме там само с външен министър”, категорична е Атанасова. А програмата е разписана със срокове, по месеци. “Даваме си ясна сметка кое е изпълнимо и изпълнено. Всичко е съгласувано и одобрено, но не се изпълнява”, посочва тя.

Заедно с това, без консултиране с ГЕРБ-СДС финансовият министър представи данъчни закони със спорни мерки – събирачи на гъби, бакшиши, донос-бонус, посочи Атанасова. По думите ѝ неприемливо е да се търси индулгенция от НСОРБ за вдигането на данъци. “Няма нищо по-очаквано с парламентарните групи да се направят разчетите, да се говори по политики, да уточним детайли – както в данъчните закони, така и на държавния бюджет.”

Според Атанасова, Асен Василев може би все още не е осъзнал, че управлението е възможно благодарение на гласовете на тези, които чегъртаха три години. “Но ПГ на ГЕРБ-СДС отказва да носи целия негатив и отговорност, въпреки че не присъства в управление със свои персонални назначения”, заяви тя.

Атанасова смята, че през следващата година ще бъдем в ситуация, в която след ротацията в Министерския съвет ще се очертае много сериозна дупка в бюджета и това може би не е случайно. Десислава Атанасова в предаването “Неделя 150” припомни и “онзи запис” от съвещание на “Продължаваме промяната” и добави, че ПП “винаги имат план Б”.

Заедно с това, има време, в което даващите подкрепа за това управление могат да се ангажират и да се подходи с разум, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Но те няма да подкрепят предложения за увеличаване на данъчната тежест и “неприемливо орязване на средства”.

По темата с “Лукойл” Атанасова изрази надежда “всички институции да се произнесат по това каква точно е тази схема, за която акад. Денков пред европейския главен прокурор с половин уста си призна, че се знае и в България и да се стигне до сериозни административни, а защо не и наказателни мерки за виновните”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст