ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пари за общините има, но няма готови проекти, отбелязва Настимир Ананиев

Настимир Ананиев

Според депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, с говоренето за пари за общините Бойко Борисов се опитва да потули един лек бунт в ГЕРБ. Това коментира той в “Денят започва с Георги Любенов”.

“Иска да си задоволи кметовете, защото те са там за 4 години. Има много кметове, които решават да стават независими, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои кандидати”.

Ананиев отбелязва, че единствената критика на Борисов е била срещу думата “сглобка”.  И той е извадил от торбата с димките още три тези – говори за данък сгради, за недвижими имоти – все неща, които са предложени от хората, които седяха до него, посочва депутатът от ПП-ДБ.

Ананиев обясни, че в ПП-ДБ също има разногласия относно промяната на данък сгради, но ако текстът бъде приет, то всяка община ще може сама да си решава дали и как да увеличи таксата. А Борисов е искал да го представи сякаш ПП-ДБ правят нещо, което по някакъв начин ще навреди. “Самите данъци не са пипани от 2010 г.”, посочи депутатът.

Той отбеляза и това, че в бюджета са предлагат инвестиции от 12 млрд., от които 1 млрд. – фонд за общините. Проблемът в общините обаче е, че никой няма готови проекти. както и няма административен капацитет да се напишат такива проекти. “Предадминистративната готовност в общините е на много ниско ниво”, смята Ананиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст