ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бонев призова и опонентите за кредит на доверие за председател на Общинския съвет

Борис Бонев Спаси София

Призоваваме всички останали групи да ни дадат кредит на доверие.

За това прикани пред журналисти Борис Бонев, общински съветник от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Спаси София”, след като Столичният общински съвет (СОС) не успя да си избере председател.

Бонев призова всички общински съветници в тайния вот да гласуват по съвест и изрази надежда, че при следващото гласуване няма да има партийни повели. 

Той коментира, че било очаквано днес Столичният общински съвет да не успее да си избере председател, въпреки призивите им за конструктивен диалог в рамките на Съвета. Той допълни, че ПП-ДБ и „ Спаси София“ са готови да работят с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци. По думите му обаче не всяка една от политическите сили е готова да застане зад думите си.

Той предположи, че емоцията от изборите все още не е утихнала. Според него е проява на лош вкус въобще да не се участва в гласуването за избор на председател на СОС, защото всеки един общински съветник е изпратен от гражданите на София, за да взима решения, а не да бяга от тази отговорност.

Бонев декларира, че като много обединена група от 23 общински съветници, ще работят затова решенията на софиянци да бъдат приемани в Съвета. Даде и заявка, че ще инициират преговори с политическите сили и се надяват, че това безвластие няма да продължи повече от една седмица. Той подчерта, че са започнали опитите на политическите им опоненти да внасят разделение, но “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Спаси София” са единни и няма да допуснат да се създават интриги.

В отговор на въпрос за оспорването на изборния резултат в район “Банкя”, Бонев отговори, че разликата между отишлия на балотаж и техния кандидат е била едва два гласа. Той обясни, че според тях при преразглеждане на броя на подадените бюлетини в някои от секциите, тези два гласа могат да бъдат намерени. Бонев допълни, че са се възползвали от легитимното си право да обжалват резултатите в района, както други политически сили обжалват избора на местния вот.

Бонев изрази надежда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да призове за необходимия разум, защото София не може да бъде заложник на тънки партийни сметчици. Той допълни, че хората са ги избрали, за да работят, а не да политиканстват.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст