ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вучич няма да е президент на Сърбия, ако опозицията спечели парламентарните избори

Александър Вучич

Според Вучич гражданите на 17 декември ще гласуват не само за депутатски листи, а за своя президент

“Ако опозицията спечели изборите на 17 декември, аз няма да съм президент”, заяви сръбският президент Александър Вучич на предизборния митинг на Сръбската прогресивна партия (СПП) в Смедерево, съобщават сръбските медии, предаде БТА.

Вчера Сръбската прогресивна партия проведе предизборен митинг “Александър Вучич – Сърбия не трябва да спира” в Смедерево. На проявата присъства и самият Вучич, който се обърна към публиката от трибуната. Освен президента на Сърбия, който вече не е начело на партията, на митинга говори и настоящият председател на Сръбската прогресивна партия Милош Вучевич. В залата имаше голям брой граждани и симпатизанти, дошли да подкрепят управляващата партия в Сърбия, съобщава белградският вестник “Политика”.

“Приех честта да бъда патрон  на тази листа, защото ще нося най-голямата отговорност. Наистина ли смятате, че е възможно аз да съм президент, а премиерът да е един от тези, които съсипаха държавата. (…) Ако спечелят изборите, ще им дам мандат. Но аз не искам повече да съм президент, защото след това няма да мога да направя нищо за гражданите на Сърбия. И искам хората в Сърбия да знаят това”, заяви Вучич.

Миналата седмица Републиканската избирателна комисия обяви листата “Александър Вучич – Сърбия не трябва да спира”, а първи в списъка е председателят на СПП Милош Вучевич. На 1 ноември президентът на Сърбия Александър Вучич обяви извънредни парламентарни избори, които ще се проведат на 17 декември, а председателят на Народната скупщина на Сърбия Владимир Орлич обяви за същия ден местни избори в 65 града и общини в Сърбия, включително и в Белград.

Според Вучич гражданите на изборите ще гласуват не само за депутатски листи, а за своя президент. “За или против мен, точно както те казват”, каза Вучич на представянето на Листата “Александър Вучич – Сърбия не трябва да се спира”. Той заяви, че се гордее, че Сърбия сега е “свободна и независима”. Посочвайки всички успехи на правителството и повтаряйки, че пенсионерите ще получат еднократна помощ през ноември, Вучич каза: “И можем да загубим всичко това в един ден на 17 декември“, отбелязва вестник “Политика”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст