ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дейвид Камерън стана външен министър на Великобритания

Дейвид Камерън
Ройтерс

Досегашният първи дипломат Джеймс Клевърли пое вътрешното министерство на мястото на уволнената от Риши Сунак Сюела Бравърман

Британският премиер Риши Сунак назначи днес за министър на външните работи Дейвид Камерън на мястото на Джеймс Клевърли, който оглави министерството на вътрешните работи след уволнението на Сюела Бравърман, предадоха Ройтерс и БТА.

Министърът на финансите Джереми Хънт запазва поста си.

Сунак отстрани Бравърман, която се озова в центъра на полемика, след като обвини британската полиция, че е проявила прекалена меко отношение към пропалестински демонстранти.

Уволнението на вътрешната министърка е част от по-големи промени в британското правителство.

Управляващата Консервативна партия обясни в изявление, цитирано от ДПА, че целта на Сунак е да укрепи своя екип, “за да постигне дългосрочни решения за по-светло бъдеще”.

Асошиейтед прес определя назначението на Дейвид Камерън за външен министър като изключително необичаен ход и отбелязва, че във Великобритания рядко се случва бивш лидер да заеме висок пост.

Камерън се оттегли от политиката, след като свика референдума за Брекзит през 2016 г., на който британците изненадващо гласуваха за това страната им да излезе от Европейския съюз.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст