ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 13 ноември 2023 г.

СОС клетва нов общински съвет Васил Терзиев

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния общински съвет на първото заседание на Съвета в мандат 2023-2027 година. Днес клетва положиха и кметовете на райони и кметства. Заседанието беше открито от областния управител на София Вяра Тодева, която приветства избраните общински съветници и кметове с пожелание за успешен мандат и превръщането на София в модерна европейска столица. 

Работата на новия Столичен общински съвет започна с фалстарт

СОС клетва нов общински съвет

Мандатът на новия Столичен общински съвет не тръгна гладко. Общинските съветници направиха два опита да изберат председател на Столичния общински съвет (СОС) в мандат 2023-2027 г., но и двата бяха неуспешни. За поста от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Спаси София” предложиха Борис Бонев, а от “БСП за България” – Диана Тонова. От “Възраждане” номинираха Красимир Гълъбов, а от “Има такъв народ” – Пламен Данаилов.

Делян Пеевски с писмен въпрос до премиера Денков за договореностите с “Лукойл”

Парламент нов Делян Пеевски

Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого министър-председателя Николай Денков и началникът му на кабинета Тодор Модев са договаряли с “Лукойл” и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори. Това се посочва в изявление на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитирано от пресцентъра на партията. 

Ако някой реши да “опраска” конституционните реформи, Славов си тръгва, заяви Мирчев

“Трябва да преведем страната през кризите, вместо да си броим министрите и зам.- министрите”, заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. “Демократична България” има Атанас Славов и той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. В момента, в който конституционните промени на някой му хрумне да ги “опраска”, Атанас Славов си тръгва. Това има “Демократична България”. Нямаме никакви други министри, нямаме някой, на който по специфичен начин да се проявява в самото правителство”, посочи Мирчев.

Пенсионните фондове от втори и трети стълб представиха на Кръгла маса проект за нов национален счетоводен стандарт

Евелина Милтенова

Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване проведе Кръгла маса за широко обсъждане на проект за нов национален счетоводен стандарт. Работна група, в която са участвали представители на пенсионните фондове от втори и трети стълб, на заклетите експерт-счетоводители, на Министерството на финансите, на Комисията за финансов надзор и др., са работили повече от една година по проекта, имащ за цел да замени действащия от 1988 г. Международен счетоводен стандарт 26 за счетоводство и отчитане на плановете за пенсионно осигуряване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст