ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Екоминистерството установи нарушение при една от фирмите, събираща отпадъци

При проверка МОСВ установи нарушение при една от организациите, събиращи отпадъци.

В изпълнение на задълженията си за осъществяване на контрол над дейността на организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки, експертна комисия от Министерството на околната среда и водите е извършила проверка на постъпилите одитни доклади, с които четирите действащи организации – „ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ“ АД, „БУЛЕКОПАК“ АД, „ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ“ АД, „ЕКОБУЛПАK БЪЛГАРИЯ“ АД – доказват изпълнението на целите си.
За това информираха от ресорното министерство.
В резултат на проверката са констатирани две несъответствия в дейността на една от организациите – неизпълнение на изискванията на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) за обхванато население от системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки и подаване на невярна информация в одитния доклад.
При такива нарушения се предвижда имуществена санкция в размер от 10 000 до 150 000 лева.
От екоминистерството увериха, че ще продължават да упражняват контрол над организациите за оползотворяване на масово разпространени отпадъци и лицата, които индивидуално изпълняват задълженията си. Ако като се установят нарушения като настоящите, ще се предприемат административно наказателни мерки и действия.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст