ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йордан Карабинов: Васил Терзиев обеща, че като кмет ще въведе в действие системата ми за превенция на корупция и измами (част І)

Йордан Карабинов

Ако не са крадци, управляващите могат да повишат драматично цената на измамата. У нас корупционерите седят на първия чин в парламента, изобличиш ли ги, наричат те човекоядец

Една система е силна колкото най-слабата си брънка. Дори по най-дребно престъпление работят около 20 човека, стига един от тях да не си свърши работата и престъпникът остава ненаказан. Ако управляващите не са крадци, те могат да направят корупцията немислима. В цивилизования свят измамникът е подложен на тотална атака. Да оставим настрана, че ще го осъдят и ще му направят запор на цялото имущество, но той е обект и на огромно обществено порицание, целият му социално-икономически кръг го остракира, сочат го с пръст, той е отлъчен от обществото. В САЩ корпорациите спират и пенсиите на доказаните измамници.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ финансистът Йордан Карабинов, сертифициран вътрешен одитор, един от основателите на Антикорупционния фонд.

Още от интервюто:

Каква методика предлага „Система за превенция на корупция и измами“ на Йордан Карабинов?

Какво означава превенция на корупция и измами?

Какво е нужно да направи клептокрацията, за да овладее държавата?

Как се генерира корупцията – отдолу нагоре или обратното?

Защо цивилизованият свят остракира измамниците, а у нас те са на почит?

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст