ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВКС прати за шест години убиец на полицай на пътя

вкс

Върховният касационен съд окончателно осъди на 6 години затвор Георги Костадинов, който блъсна и уби полицай през 2020 г. в землището на с. Радево, община Нова Загора. Тежката катастрофа стана на 2 декември 2020 г. на пътя между новозагорските села Радево и Сокол.

35-годишният полицай Тодор Тодоров и негов колега били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без пострадали. Костадинов, който бил зад волана на личния си автомобил БМВ-318 ударил патрулката на униформените. Тодор Тодоров бил зад колата, която го премазала. Мъжът бе откаран в реанимацията на МБАЛ-Сливен, но лекарите не успяха да спасят живота му.

Георги Костадинов бе задържан и обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения по обезпечаване на пътнотранспортно произшествие. Престъплението бе извършено в пияно състояние и с превишена скорост.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при допустима за пътния участък от 90 км/ч. 41-годишният Георги Костадинов е загубил управление над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно движение. Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало в полицейския автомобил. След катастрофата е установено, че подсъдимият е шофирал с 0.75 промила на алкохол в кръвта

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст