ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дестилаторите на етерично-маслени култури у нас се събират на втора национална среща

лавандула

На втора национална среща се събират дестилаторите на етерично-маслени култури в България. Тя ще се проведе от 09.30 ч, в столичния “Интер експо център”, съобщават организаторите от Сдружението на производителите на етерични масла “Дестилирано в България”. 

На срещата ще бъдат разисквани темите за европейските регулации и предизвикателствата пред етерично-маслената индустрия, влиянието на CLP регламента върху сектора и хода на преговорния процес, розовата кампания и предизвикателства при прилагането на Закона за розата, лавандуловата кампания и очакванията за 2024 година. Ще бъде представен и Регистър на дестилериите. 

Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ обединява водещи преработватели на етерично-маслени култури в страната, които са с дългогодишен опит и безспорна репутация в сектора в България и по света. Основна цел на „Дестилирано в България“ е създаването на условия за устойчив и успешен бизнес в областта на етеричномаслената промишленост в страната.

Членове на сдружението са дестилерии с общ преработвателен капацитет над 630 куб. метра, а преработваните култури включват маслодайна роза, лавандула, маточина, бял равнец, салвия, тамян, смирна и други.

Секторът на етерично маслените култури в България е значителен за икономиката. Той осигурява годишен износ в стотици милиона лева и осигурява работа на голям брой хора в страната и то в слабо заселени райони. Дестилериите са основна и важна част от процеса. “Вярваме, че чрез обединение ще можем да съхраним и надградим добрият имидж на българските етерични масла по света”, отбелязват от Сдружението на производителите на етерични масла “Дестилирано в България”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст