ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Капитализацията на Xiaomi расте с 20 млрд. щ.д. на фона на проблемите на Apple в Китай

зала на фондова борса акции пари индекс

Според оценки на Bloomberg, пазарната капитализация на китайския производител на електроника “Ксиаоми” (Xiaomi) се е увеличила с 20 милиарда долара от юни насам. Агенцията отдава ръста на котировките на тази китайска компания и други местни производители на смартфони на спада в продажбите на Apple в Китай и ръст в продажбите на своите конкуренти, включително Xiaomi.

В началото на ноември Apple отчете четвърти пореден спад на общите приходи. Експертите отдават това основно на спада в продажбите на Apple в Китай, който е третият по големина пазар на компанията. Приходите от китайското подразделение на Apple са намалели с 2.5 процента, възлизайки на 15.1 млрд. долара. В този регион продажбите на Apple са негативно повлияни от общото забавяне на икономиката, както и от нарастващата конкуренция от местни компании. Освен това The Wall Street Journal по-рано писа, позовавайки се на източници, че китайските власти са забранили на местните служители да използват iPhone за официални цели и да ги носят на работа.

В такива условия анализаторите очакват по-нататъшен ръст на приходите на местните конкуренти на Apple. „Huawei увеличава все повече продажбите благодарение на новите си продукти с уникални функции на камерата и сателитни комуникации”, цитира Bloomberg Jiang Xi Cortesi, анализатор в инвестиционната компания GAM Investment Management. „Темпът на продажби на iPhone в Китай се забавя, тъй като много потребителите не виждат значителни подобрения във функционалността на новия iPhone.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст