ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Има ползи за българските граждани дерогацията да остане, заяви Искра Михайлова

Искра Михайлова

“Възраждане” няма да подкрепи бюджета за следващата година

Депутатът от “Възраждане” Искра Михайлова потвърди позицията на партията против отпадането на дерогацията за руски петрол. 

“В момента се намираме в ситуация, в която няма никаква полза за българските граждани тя да отпада, но има всички ползи за българските граждани тя да остане”, каза Михайлова.

Това, което има като риск, е повишаване на цените, коментира още тя.

В програмата утре на Народното събрание са включени две предложения за отмяна на изключението – на ГЕРБ-СДС и на “Продължаваме промяната – Демократична България”. 

Енергийната комисия вчера отхвърли предложението на председателя си Делян Добрев от ГЕРБ-СДС за промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Те предвиждат бърза отмяна на дерогацията – в тридневен срок от обнародването на измененията в “Държавен вестник”. 

Запознах се и със секретните доклади, които са в Народното събрание, но ако се направи и най-елементарната икономическа сметка, предвид “увеличаването на трасето на доставка, заради това, че Черно море се води в момента военна зона и застраховките са по-високи, заради транзитните такси, няма как цените да не поскъпнат”, каза Искра Михайлова.

От друга страна, коментира тя, стоят съответните седемдесет и няколко стотинки, които “всъщност са в контрола на управляващите да видят как и по какъв начин да стигнат до българските граждани във връзка с цената на горивото”.

“Ние се чудим и не можем да разберем тази политическа демагогия между двете части на “сглобката”, в която едните говорят едно, другите – друго”, посочи депутатът. “Вместо да се мисли как да бъдем полезни за собствените си граждани, се предлага да вземем някакво решение, което е с неясна цел и по-скоро е рисково, изпадаме във финансов риск”, подчерта Михайлова.

“Възраждане” няма да подкрепи предложения от министъра на финансите бюджет за следващата година, посочи Искра Михайлова.

“Бяха давани солидни обещания от сега управляващите, че няма да се прибягва до вдигане на данъци, на такси, а всъщност точно това виждаме в бюджета. Освен това приходната част там е силно надценена”, посочи тя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст