ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков заплашил, че ако Терзиев не стане кмет – правителството пада, разкри Борисов

Лидерът на ГЕРБ призова финансовия министър Асен Василев да си оправи бюджета преди първо четене

“В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ, Възраждане и БСП. Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев – ще падне правителството.” Това разкри от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че това е била и причината от Самоков да призове симпатизантите на партията да гласуват за Терзиев.

“ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с тези партии – “Възраждане” и БСП”, категорично каза той и добави, че ГЕРБ ще бъде твърда опозиция в столицата, защото от думите му, те така са поискали.

Лидерът на ГЕРБ се ядоса, че ПП-ДБ са обвинявали БСП и “Възраждане”, че са прокремълски и пропутински, а после точно с тях са отишли да преговарят за мнозинство.

Относно вота на недоверие, Борисов е убеден, че няма как да има изненади при гласуването. “В последните 10 години сме направили много за превъоръжаването на армията. Така че е безсмислен този вот, няма да го подкрепим. Бюджетът в този му вид също няма да подкрепим. Затова съветвам финансовия министър да си го оправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме “против”, коментира още бившият премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст