ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП също поиска оставката на вътрешния министър

От БСП също поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, както по-рано тази сутрин направиха от “Продължаваме промяната – Демократична България“. “Това, което стана в София, е война и е недопустимо, МВР не се справи”, заяви от кулоарите на парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова по повод вчерашните протести срещу управлението на БФС.

Тя коментира и вота на недоверие като заяви, че тези, които днес не са се регистрирали в пленарната зала, са спасили правителството. “Дадоха време на “сглобката” до сряда да продължават да си извиват ръцете и да се договарят”, смята още Нинова.

“Това, което става в парламента, не може повече да се търпи – техните разправии, разпределяне на порции на власт, на икономически интереси, блокират цялата държава. Вчера са отхвърлени всички данъчни закони, за бюджет никой не отваря дума. В крайна сметка прочитаме в изказванията на ГЕРБ и на ДПС едно и също нещо – страшно ги боли от това, че призивът на БСП за местните избори – „всички срещу ГЕРБ“ – се случи”, подчерта председателят на социалистическата партия.

Тя смята, че изходът от тази ситуация е вотът на недоверие да мине и “това правителство да си ходи”. Но, за да стане, ГЕРБ-СДС и ДПС трябвало да влязат в залата и да се регистрират. “Ако това не стане, вътрешният министър трябва да си подаде оставката заради вчерашната война в центъра на София” обясни още Нинова в какъв ред от БСП настояват за оставки.

Според нея обаче спортният министър няма причина да напусне поста, както по-рано поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нинова уточни, че не е получавала покана от кмета на София Васил Терзиев за среща утре, за да обсъдят приоритетите в политиката на общината.

Относно упреците на ГЕРБ и ДПС, че Васил Терзиев не се е справил със снощната ситуация с напрежението на протеста, Нинова каза: “Много ги боли за София, и Борисов, и Пеевски, особено Борисов. По закон кметът трябва да разреши или да спре протеста, що се отнася до окървавяването, това е отговорност на МВР”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст