ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 17 ноември 2023 г.

Парламент нов Асен Василев Теменужкда Петкова Десислава Атанасова Йордан Цонев

ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ се разбраха за дерогацията, бюджета и кворума в парламента

ГЕРБ и ДПС са поставили условия за по-нататъшната подкрепа за правителството. Едно от тях е премахването на дерогацията за руски петрол. Дерогацията ще бъде премахната преждевременно в две стъпки – от 1 януари спират квотите за износ, а от 1 март 2024- а се спират окончателно вносът и преработката на руски петрол. Същото така са били намерени възможности всички искания на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС, касаещи приходите и разходите в бюджета да бъдат удовлетворени, стана ясно от думите на Десислава Атанасова.

Делян Пеевски се кандидатира за председател на ДПС

Делян Пеевски се е кандидатирал за председател на ДПС. Дали ще бъде избран, ще стане ясно на 24 февруари, когато ще се проведе Национална конференция на партията.  “На 24 февруари ще е Националната ни конференция. Освободихме зам.-председателя и председателя на Младежкото Движение. Всеки от нашите членове може да се кандидатира за председател на ДПС. Да, аз се кандидатирам”, заяви пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ПП-ДБ иска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

МВР пресконференция министър Калин Стоянов

“Продължаваме промяната-Демократична България” иска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Поводът са сблъсъците между полицията и протестиращи в центъра на София от вечерта на 16 ноември. Мотивът за исканата оставка е “проявената жестокост” от страна на полицията и фактът, че не е била създадена необходимата организация. 33-ма души бяха задържани и 23-ма ранени след погрома по време на протеста срещу Българския футболен съюз.

Вече е ясно: Няма законна сила, която да бутне шефовете на БФС

Последните събития за пореден път доказват, че няма сила, която да отстрани ръководството на Българския футболен съюз от сладките постове. Въпреки погрома на „мирния“ протест в четвъртък вечерта шефовете на БФС остават и не виждат проблем в действията си досега. Вече никой не знае какво трябва да се случи и колко още години да минат, за да може Борислав Михайлов да проумее, че след като толкова много хора толкова настоятелно искат да се оттеглиш, може би трябва да го направиш.

Суровият петрол е най-евтин от юли насам въпреки ОПЕК+

петрол

Суровият петрол приключва четвърта поредна губеща седмица след като влезе в “мечи” пазар – низходящо движение на петролните котировки, предизвикано от обилните доставки и растящите складови запаси, които компенсират опитите на лидерите на ОПЕК+ Саудитска Арабия и Русия да държат под контрол пазара на черно злато.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст