ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Япония: Невероятната трансформация на бивш затвор в луксозен хотел

Разказваме ви каква е причината.

По данни на The Japan Times, сградата на бившия затвор в град Нара ще отвори врати отново през 2026 година. Ала този път като наистина шикозно място за отдих.

С трудната задача се е заела компанията Hoshino Resorts. Трудността се крие в това, че екипът хем ще гледа да запази някои дизайнерски елементи (като високите прозорци в килийните помещения: бъдещите стаи), хем да разшири значително пространството в бъдещите стаи за настаняване.

Част от интериора на затвора.
Част от интериора на затвора.

Името на новия хотел ще бъде Hoshinoya Nara Prison, като от Hoshino Resorts планират не само да привличат множество гости с възможности, но и търсачите на паранормални приключения. Причината се крие във факта, че стените на тези здания са “ставали свидетели” на всякакви убийства, мъчения, лудости и дори и на смъртни случаи. Такъв пример е култовият бивш американски затвор „Алкатрас”.

А сега нека да припомним историята на затвора в град Нара. Завършен е през далечната 1908 г., като главната причина за неговото изграждане била доказателство за усилията на правителството на император Мейджи (1852-1912) да модернизира Япония.

В своя пик сградата е била „дом” на близо 935 затворника, далеч над капацитета от 650, според уебсайта, съхраняващ историята на съоръжението. Постройката най-накрая затваря врати през 2017-а и още същата година е определена за културна ценност от национално значение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст