ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От БСП ще отидат на среща с Васил Терзиев в общината, от ГЕРБ-СДС отказват

От страна на най-голямата група в съвета отново ще бъде предложен за председател Борис Бонев, каза кметът на София 

От ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща с „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“). Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше председател на Столичния общински съвет (СОС).

Имам информация, че Васил Терзиев е водил разговори с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати официална покана. Снощи Георги Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидат днес на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Тоест, очевидно вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки, добави Георгиев. Той попита срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е разговори кметът на София с лидера на БСП.

Георгиев посочи, че кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев за председател на СОС е претърпял провал и отново ще претърпи, „освен ако вече не са си стиснали ръцете с „Възраждане“ и с БСП“.

„В предизборната кампания, за да бъде издигнат Васил Терзиев, е обещано на Борис Бонев да стане председател на общинския съвет“, каза Георгиев.

„Сега се иска от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира заради тази договорка, която трябва да бъде изпълнена. Това не е сериозно“, добави Георгиев. По думите му достоен председател на общинския съвет е всеки, когото съветниците изберат.

БСП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев в Столичната община в 11:30 ч. днес, съобщиха по-рано от пресцентъра на партията.

От БСП съобщиха вчера, че на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на столичната организация на БСП и Групата общински съветници в Столичния общински съвет (СОС) е решено в срещата да не участват представители на социалистите от София.

Кметът на София Васил Терзиев съобщи вчера, че е поканил лидерите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на съвета. От всички поканени на срещата до снощи бяха се отзовали само от коалиция КОД, каза пред журналисти столичния кмет.

„Ще се радваме да се видим с Вили Лилков и останалите им общински съветници, които проявиха желание да си поговорим за темите за София и да отпушим този процес. Чакаме срещата с тях с нетърпение, надяваме се и някои от другите партии да се отзоват и да проявят отговорност към нуждите на София“, посочи още Терзиев. По думите му целта на разговорите е да се обсъди работата по важните за столицата теми, включително изборът на председател на Столичния общински съвет и съставянето на отделните комисии. 

„Ще преценим нашата стратегия на базата на това кой ще се отзове на нашата покана. Ние протегнахме ръка и показахме, че искаме да тръгнем от големите неща за града“, каза още той. 

„Търсим подкрепа за политики, няма никакви сглобки“, допълни кметът на София. 

Терзиев отново подчерта, че от страна на най-голямата група в съвета отново ще бъде предложен за председател Борис Бонев. 

„Когато сме спечелили убедително изборите в София – имаме 19 районни кмета, общинските съветници колкото втората и третата сила взети заедно, е редно да бъдем подкрепени в предложението ни за председател на Общинския съвет“, каза още Васил Терзиев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст