ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъск обеща да съди компаниите, които се обявиха срещу социалната мрежа Х

Илон Мъск

X Corp. ще заведе дело срещу организацията с нестопанска цел Media Matters for America, както и други компании, които се изказват срещу X (преди Twitter) и са накарали големи рекламодатели да спрат да работят със социалната мрежа поради антисемитски изявления в платформата. Това съобщи собственикът на X Corp. Илон Мъск.

„Делото ще започне в понеделник. X Corp. ще заведе “термоядрено” дело срещу Media Matters и всички, които са участвали в тази атака срещу нашата компания“, пише той на страницата X.

Илон Мъск смята разследването, проведено от организацията с нестопанска цел Media Matters for America, за „измамна атака срещу компанията“. Той смята, че компаниите оказват влияние върху рекламодателите на социалната мрежа X, така че те да спрат да си сътрудничат с нея, приходите на социалната мрежа са намалели и тя е преразгледала политиките си по отношение на свободата на словото.

Washington Post по-рано съобщи, че технологичната компания IBM ще спре да рекламира в социалната мрежа X поради съдържание, публикувано заедно с антисемитски съобщения, според доклад на неправителствената организация Media Matters for America.

След излизането на разследването Media Matters for America, Warner Bros., Walt Disney, Lionsgate, Paramount, Sony Pictures, IBM и Apple отказаха да продължат да рекламират в социалната мрежа. Както отбелязва The Hollywood Reporter, Илон Мъск по-рано посочи Disney и Apple като най-големите рекламодатели на платформата.

Разследването на Media Matters for America сочи, че социалната мрежа не блокира публикации, които, например, говорят положително за Адолф Хитлер. А реклами от големи марки могат автоматично да се поставят до такива публикации.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст