ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Американски конгресмени настояват за разследване на SpaceX на Илон Мъск

Излитането на ракетата на Спейс Екс Falcon Heavy през 2018

Трима членове на Камарата на представителите на американския Конгрес обявиха необходимостта от започване на разследване на компанията SpaceX, чийто съосновател и ръководител е Илон Мъск. Подобни искания дойдоха след наскоро публикувано разследване на Ройтерс, което съобщава за голям брой, свързани с работата наранявания, в съоръжения на SpaceX в Съединените щати.

Според агенцията, от 2014 г. насам общо около 600 работници са били ранени на строителни и стартови площадки, монтажни предприятия и други съоръжения на SpaceX, а един от инцидентите е довел до смъртта на служител от нараняванията му. Служителите на компанията, с които разговаряха журналистите, съобщават, че в преследване на резултати SpaceX има лоши стандарти за безопасност: няколко десетки души са получили сложни фрактури, разкъсвания, травматични мозъчни наранявания, сложни изгаряния и други.

След публикуването на разследването на Ройтерс трима членове на Демократическата партия в Камарата на представителите на САЩ, представляващи щати като Калифорния и Ню Джърси, заявиха, че „тези данни пораждат сериозни опасения“. Калифорнийският конгресмен Марк Такано, член на комисията по образование и пазар на труда в Камарата на представителите, отбеляза, че „нарушенията на безопасността в съоръженията на SpaceX са просто неприемливи“. „Особено тъжно е, че задълженията към работниците, засегнати от производството, не се изпълняват от компания, с която федералното правителство си сътрудничи.“

Според конгресмена от Ню Джърси Доналд Норкрос, „ясно е, че трябва да обърнем по-голямо внимание на представените данни и да проведем разследване“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст