ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Антимафиоти удариха джакпота в нелегална зала за хазарт

Хазарт

Антимафиоти щурмуваха незаконна игрална зала за хазарт в Благоевград и задържаха 18 души по време на акцията. Операцията е проведена в помещение, пригодено за игрална зала, ситуирано до легалното казино в подплощадното пространство при фонтана в Благоевград.

По време на акцията в залата са установени действащ полицай и лекар. На масата са били петима, които са играели покер „Тексас холдем“. Намерена е сума от около 11 000 лв., чипове и жетони, както и кокаин под игралната маса. Всички установени на място лица са били задържани за 24 часа, а през целия съботен ден са провеждани разпити от прокурор от Районна прокуратура – Благоевград.

От показанията на свидетелите е изяснено, че игрите са се провеждали два пъти в седмицата. Достъп до игралната зала, която е със затъмнени прозорци и без надписи, са имали подбран кръг от „посветени“, които са получавали жетони и чипове. Процентът от печалбите за организаторите на нелегалните покер игри е варирал между 5-10%.

След акцията на антимафиотите обвинения за организиране на хазартни игри без разрешително са повдигнати на Николай Б., Владимир Г., а третият организатор на нелегалните покер игри Росен С. е обявен за издирване. Двамата обвиняеми са с мярка „задържане под стража“. За престъплението по чл. 327 от НК – устройване на хазартни игри без разрешително, се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 6 г. и глоба, съобщиха от Районна прокуратура.

Останалите задържани в акция „Покер“ са освободени след изтичане на 124-часовия срок за задържане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст