ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Българските власти работят за освобождаване на моряците от похитения кораб, увери премиерът

МВнР е в контакт със семействата на българските моряци от похитения кораб “Галакси лийдър”

Българските власти работят за освобождаването на двамата български моряци от похитения от йеменски бунтовници кораб в Червено море, увери премиерът Николай Денков.

“Заедно с външно министерство работим, така че да освободим, колкото е възможно по-бързо, българските граждани. Това не е свързано с корабособственика, това е свързано с тези, които от другата страна са отвлекли кораба, така че това, което се опитваме, е с тях да свършим работа”, коментира премиерът.

Министерството на външните работи е в контакт със семействата на двамата български граждани – част от екипажа на кораба  “Галакси лийдър” (Galaxy Leader), който беше отвлечен вчера в Червено море край Йемен. Това съобщи пресцентърът на ведомството.

МВнР работи по изясняването на всички обстоятелства по случая в тясна координация с българските дипломатически представителства в региона и с партньорски институции.

Българските власти са се свързали с роднините на моряците, които са на борда на кораба Galaxy Leader, каза по-рано днес пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев. Той потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият помощник-капитан.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст