ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВУЗФ с магистърска програма за международно банкиране и финанси

Висшето училище по застраховане и финанси и проф. Ричард Вернер преобразяват икономическото образование

Висшето училище по застраховане и финанси – ВУЗФ предлага новата магистърска програма „International banking and finance“ с титуляр с проф. Вернер, международно признат икономист и експерт.

В последните години висшето бизнес училище продължава да бъде на челни позиции в Рейтинговата система на Министерството на образованието и науката, като покрива с високи резултати почти всички категории, които го отличават сред най-добрите икономически университети в България.

Новата магистърска програма на ВУЗФ, създадена съвместно с професор Ричард Вернер, е възможност за студентите да развият своите знания и умения в съответствие със съвременните предизвикателства в областта на икономиката и банките.

Магистърската програма „Международно банкиране и финанси“ има за цел да подготви бъдещи професионалисти в областта на финансите и банкирането за динамичния и конкурентен свят на международните финанси. Програмата предоставя богат набор от теоретични и практически знания, необходими за разбиране и управление на сложните финансови предизвикателства пред глобалния бизнес.

Професор Ричард А. Вернер, MA, D.Phil. (Oxon), е световно доказал се икономист и експерт. Завършил е LSE и Оксфорд, университетски професор по банково дело и икономика, упълномощен от FCA инвестиционен съветник и фонд мениджър, както и политически съветник на правителства и централни банки.

През годините е консултирал и множество институционални инвеститори и правителства, включително държавни пенсионни фондове на САЩ, инвестиционни фондове, Азиатската банка за развитие, Министерството на финансите на Япония и парламентаристи в много страни. От 2010 г. до 2020 г. е член на Съвета в сянка на Европейската централна банка.

През 1995 г. професор Вернер предлага нова политика за прекратяване на банковите кризи, която нарича „Количествено облекчаване“. Неговата книга „Приноцовете на Янета“ (Quantumpublishers.com) за банкирането и централното банкиране е бестселър в Япония и в България. В нея той предупреждава за предстоящите кредитни балони, банкови кризи и рецесии.

Програмата „International banking and finance“ е подходяща, както за експертни кадри, работещи в банковата сфера, така също и за други специалисти, желаещи да продължат професионалното си развитие във финансова сфера. Обучението в магистърската програма ще се предлага във хибридна форма и е подходящо за работещи хора. Преподавателският състав, с титуляр проф. Вернер, ще включва още и д-р Ашраф Мохейбер – старши консултант в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA) и гост-лектор в британски университети. Сред лекторите е и д-р Пламен Иванов – преподавател по международен финансов мениджмънт и управление на проекти в университета на Уинчестър и с 10 годишен опит като консултант на ръководители на C-Suite в Лондонското сити и Великобритания, както и доказани преподаватели от ВУЗФ.

Магистърската програма „International banking and finance“ ще предложи колаборация между чуждестранни и български студенти, което ще допринесе за сериозна обмяна на професионален опит сред младите специалисти.

Приемът за програмата е отворен от 1 ноември и може да се осъществи онлайн на vuzf.bg. Стартът на програмата ще бъде през февруари 2024 година.

Днес, когато икономиката и банките играят ключова роля в глобалната динамика, ВУЗФ отговаря на тези предизвикателства и предлага иновативна магистърска програма, която е не просто следваща образователна степен, а широко отворена врата към успешна кариера в света на международните финанси.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст