ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Коментарът му е по повод апела на министър-председателя да бъде създадена парламентарна анкетна комисия във връзка със случаите на полицейско насилие по време на протестните действия от нощта на мача между националните отбори по футбол между Унгария – България и искането му вътрешният министър Калин Стоянов да се разграничи от случаите на насилие. 

Това беше като гангстерска битка на улицата, коментира Пеевски. Според него полицейските служители са постъпили абсолютно достойно, като са защитили гражданите на София. “Пълна подкрепа имат от мен за действията си”, добави Пеевски.

Той бе категоричен, че в тази ситуация е много лесно да се коментира и прикани министър-председателя да излезе от кабинета си, за да види какво става на улицата. Пеевски каза още, че в тази ситуация министърът на вътрешните работи не може да излиза с никаква позиция.

“Има си проверяващи органи в рамките на Инспектората на МВР. Ако има някой с прекомерно насилие и го установят – има си закони, има си наказания”, добави Пеевски. 

Относно коментарите на министър-председателя Николай Денков за срещите между лидерите на парламентарни групи с министри, Пеевски каза:

“Аз се изненадвам на коментарите на Денков, как общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него. Аз не мога да разбера това “Радино вълнение” в премиера, разбира се, всички лидери на партии и шефове на парламентарни групи общуват с всички министри”.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира още, че по бюджета за следващата година няма никакви проблеми. Вървим напред, във финансовия министър има много разум, коментира той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст