ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма да водим прегорвори с ГЕРБ, а разговори за политики, заяви Борис Бонев

СОС заседание Борис Бонев

Борис Бонев от групата на “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Спаси София” призова партиите на разум. Това стана след като Столичният общински съвет не успя да избере председател за втора поредна седмица.

“Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще водим разговори за политики”, заяви категорично той и призова за намаляване на неутихналите емоции след изборите. Според него е имало ненужно повишаване на напрежението.

Преди минути приключи и вторият опит СОС да се сдобие с председател. За поста “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Спаси София” предложиха Борис Бонев, “БСП за България” – Диана Тонова. От “Възраждане” номинираха Красимир Гълъбов, а от “Има такъв народ” – Пламен Данаилов.

Гласувалите бяха общо 47, за Бонев – 23, за Тонова – 9, за Гълъбов – 8, за Данаилов – 3. Общинските съветници от ГЕРБ отново не участваха във вота.

На балотаж се явиха кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и кандидатът на БСП Диана Тонова.

Нито един от двамата кандидати за втория най-важен пост на “Московска” не получи необходимите 31 гласа. Кандидатът на ПП-ДБ-СС Борис Бонев отново получи 23 гласа, а кандидатът на БСП Диана Тонова получи 9 гласа.

12 на брой бяха недействителните бюлетини, а гласувалите общински съветници – 44.

Следващата дата, на която общинските съветници ще направят пореден опит да изберат председател на СОС е 30 ноември като заседанието ще започне от 10:00 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст