ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Богданов ще открие българо-румънска конференция с представители на бизнеса

Министерски съвет Богдан Богданов

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и румънският му колега – министърът на иĸoнoмиĸaтa, пpeдпpиeмaчecтвoтo и тypизмa Щефaн-Paдy Oпpя ще открият българо-румънска конференция на тема “Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“.

Основната тема ще бъдат загубите за региона и за инвеститорите от отлагането на приемането на двете държави в шенгенското пространство през погледа на двустранните чуждестранни търговски камари. Очаква се да бъдат обсъдени още икономическото бъдеще на региона, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

На събитието ще присъстват инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес и на търговски камари на двете страни. Поканени са още евродепутати, представители на дипломатическия корпус, както и на местната власт.

Форумът се организира от Министерството на икономиката и индустрията на България и Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Република Румъния. Събитието ще се състои в четвъртък от 11.00 часа в зала “Европа” на Доходното здание, Русе.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст