ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков категоричен: Няма причина спортният министър да подава оставка

Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван. 

Това заяви премиерът Николай Денков, след като стана ясно, че вече има първи наказания за служители на реда заради полицейско насилие.

По думите му тримата освободени полицаи са знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Денков апелира да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, да напуснат структурите на вътрешното министерство. Той подчерта, че това обаче са били малка част от полицаите. Премиерът изказа благодарност, че останалите не са се изкушели от безобразията. Той добави и че Калин Стоянов е тръгнал в правилната посока и изрази надежда да извърви пътя докрая.

Денков призна, че проблем с шахматните федерации има, тъй като само една от тях притежава лиценз. Той отбеляза, че е било изключително важно, че момичетата са успели да се съберат в последния момент и да направят отбор за Европейското, защото е можело и този момент да се изпусне. 

Министър-председателят даде заявка, че до края на седмицата ще направят среща с федерациите, за да няма повече пречки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст