ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лидерите на БРИКС ще обсъдят ситуацията в Газа на извънредна среща

БРИКС

Лидерите на страните от БРИКС ще се съберат чрез видеоконференция на 21 ноември на извънредна среща, която ще бъде посветена на ситуацията в Близкия изток и по-специално в ивицата Газа. Както отбелязват от пресслужбата на президента на Република Южна Африка Сирил Рамафоса, която председателства асоциацията, е обявено участието и на руския президент Владимир Путин.

„Лидерите на страните от БРИКС – Бразилия, Русия, Индия и Китай, ще се съберат под председателството на Южна Африка на извънредна среща във виртуален формат, като поканят лидерите на новите страни от БРИКС – Саудитска Арабия, Аржентина , Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства“, се казва в съобщението на пресслужбата на президента на Южна Африка.

След встъпителните бележки на Рамафоса, представители на „членовете на БРИКС и поканените държави ще направят изявления от името на своите страни относно настоящата хуманитарна криза в Газа“. В срещата ще участва генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. Предвижда се участниците в събитието да приемат съвместно изявление.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст