ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мария Габриел откри “тристранката”, обсъждаща трите бюджета

Вицепремиерът Мария Габриел откри “тристранката” в Министерския съвет. Мястото на премиера – академик Николай Денков остана празно, като Габриел уточни, че той по-късно ще се присъедини. Освен него я нямаше и министърката на труда и социалната политика – Иванка Шалапатова.

Така в присъствието на финансовия министър Асен Василев, на здравния министър проф. Христо Хинков, на представители на синдикати и работодатели вицепремиерът откри срещата, припомняйки че на 17 ноември не бе постигната единодушна подкрепа в рамките на постоянните комисии към Националния съвет за тристранно сътрудничество. По-конкретно комисията по осигурителни отношения и комисията по бюджетна политика не одобрили предложените бюджети на НЗОК, на Държавното обществено осигуряване. Те не приели и проектозакона на държавния бюджет за 2024 година.

Мария Габриел уточни, че по традиция проектите на бюджетните закони се обсъждат на най-високото ниво на социалния диалог, а именно в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. След това тя представи участниците от страна на изпълнителната власт – Михаил Околийски – заместник-миннистър на здравеопазването, Станимир Михайлов – управител на НЗОК, заместник-министъра на труда и социалната политика – Десислава Стоянова, управителят на НОИ – Ивайло Иванов и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст