ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ПП-ДБ изпращат днес покани към партиите в СОС за разговори по политики

Васил Терзиев

От ПП-ДБ днес ще изпратят покани към всички партии в СОС за разговори по политики. Това стана ясно по време на дебат по БНТ между трима общинари – Андрей Зографски от ПП-ДБ, Еньо Савов от БСП и Деян Николов от “Възраждане”.

“Борис Бонев е нашият кандидат, защото той е равно отдалечен. Той получи 25 хил. лични преференции”, коментира Андрей Зографски от ПП-ДБ, общински съветник в Столичния общински съвет. По думите му не бил чут нито един аргумент срещу кандидатура на Бонев. “Най-вероятно ще бъде отново нашият кандидат. Не вярвам в сглобка и в ротационния принцип”, каза още Зографски.

Днес щели да се изпратят поканите към всички партии в общинския съвет да изпратят трима представители. Той се надявал тази седмица да започнат разговорите по всички важни теми.

Вчера (20 ноември) новоизбраният столичен кмет Васил Терзиев също обяви, че ще изпратят покани към всички партии в СОС и ще направят втори опит за разговори по политики.

“Текстът на всяка една покана е бил еднакъв. Темите също бяха ясни предварително и не е излизано извън тях. Те бяха какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява. Второто нещо беше кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет”, каза Терзиев, припомняйки, че вече веднъж е изпратил покани за разговори до всички партии в Съвета.

В събота (18 ноември) за срещи с новоизбрания кмет отидоха представители на три от формациите в СОС. Разговорите ни с БСП, “Синя София” и “Възраждане” бяха фокусирани върху първите две точки, обясни Терзиев и допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял, разговорите да продължат.

От ГЕРБ-СДС категорично заявиха през изминалата седмица, че ще бъдат опозиция и няма да отидат на среща с ПП-ДБ.

От ИТН също отказаха да се отзоват на първоначалната поканата на Терзиев, но заявиха, че ще участват в разрешаването на проблемите в града, посредством общинските си съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст