ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От “Хидравлични елементи и системи” отчетоха спад на продажбите

Пари

Фирмата за производство на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели “Хидравлични елементи и системи” АД не успя да изпълни прогнозата на мениджърите за продажби за месец октомври. Фирмата отчита продажби за десетия месец в размер на 6.31 млн. лева и с натрупване от началото на годината 74.90 млн. лева. А това означава спад от 8.46% в сравнение със същия период на миналата година. Прогтнозите бяха за продажби за месец септември за 6.92 млн. лева

Ямболската фирма обяви неокончателен финансов резултат за октомври – брутна печалба в размер на 347 хил. лева, а за десетте месеца – брутна печалба от 4.33 млн. лева. 

Прогнозите на мениджърите на “Хидравлични елементи и системи” АД за месец ноември предвиждат продажби на стойност 6.59 млн. лева. А това представлява понижение на паричните постъпления за единадесетте месеца от 9.87% в сравнение със същия период на миналата година.

“Стара планина холд” АД притежава 64.53% от капитала на “Хидравлични елементи и системи”. Пенсионните фондове на „Алианц България“ АД имат дял от 11.82%, „СПХ Инвест“ АД – 8.28%, а свободно търгуваните книжа са 20.20 процента. 

Компанията има около 1000 акционери, а книжата й се търгуват на “Българската фондова борса”. В момента те се предлагат по 5.80 лева за един брой като цената им пада от началото на годината. Това пък оценява водещия производител на хидравлични цилиндри в Източна Европа на 105 523 762 лева пазарна капитализация.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст