ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР-шефът похвали служителите си за работата им при протеста

Калин Стоянов

Вътрешният министър Калин Стоянов защити подчинените си и обяви, че онези от служителите му, които са превишили правата си по време на протеста срещу БФС миналата седмица, ще бъдат наказани след анализ на случаите. Стоянов за пореден път обвини съпредседателя на ПП Кирил Петков за опитите му да кадрува в системата на вътрешното министерство.

МВР-шефът отново изрази несъгласието си с премиера Николай Денков, който го призова да поеме отговорност да полицейското насилие при потушаването на агресията на феновете от футболните агитки по време на протеста им срещу ръководството на БФС. “Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста. Но не съм съгласен работата на министерството да бъде поставена под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Министърът отново обвини съпредседателя на ПП Кирил Петков, че се е опитвал да кадрува в МВР.
“Благодаря на премиера, който вчерашният ден потвърди, че лидер на политическа партия е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустмо политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, включително и полицаи”, каза Стоянов.

“За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: Не толерирам и не приемам никакви форми на насилия – както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвъртък – дали полицай или граждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не трябва да се съмнява”, каза той.

Стоянов допълни, че е разпоредил вътрешни проверки и мерки за предотвратяване на случаите на насилие.

“Затова поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работата. Перфектно се справихте, за по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана проява на агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа върху вас. Бяхте обиждани, плюти, провокирани, замеряни с камъни, бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери и въпреки всички провокации се справихте като истински професионалисти – достойни да бъдат част от МВР. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте човешки жертви”, допълни Стоянов.

“Нека не пропускаме факта, че при мирно протестиращите е възможно да е имало платени провокатори, дошли да се раздадат максимално”, каза Стоянов

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст