ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хранително-вкусовата промишленост у нас и нейното бъдеще ще обсъждат на конференция

Земеделският министър Кирил Вътев след Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открие от 10:30 часа ХХ-та юбилейна Национална научно-практична конференция на тема „Хранителната индустрия в България – настояще и бъдеще“, която се провежда по повод Деня на хранително-вкусовата промишленост в „Парк Хотел Москва“, София. Събитието се организира под патронажа на Министерството на земеделието и храните, а организатори на събитието са от Съюза по хранителна промишленост.

По време на конференцията ще бъдат връчени и наградите от националния конкурс на СХП “Хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2023 година”.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани са хранително-вкусовата индустрия в България; бъдещето на храната; Зелената сделка – европейски и световни предизвикателства; биологичното производство в България; програми и проекти в помощ на бизнеса, човешките ресурси в хранително-вкусовата промишленост; науката и промишлеността – партньорство, условие за напредък.

Хранително-вкусовата промишленост (наричана още „хранителна индустрия“) е основен стопански отрасъл, дял от леката промишленост, който се занимава с преработката на първични земеделски продукти и осигурява храни, напитки и добавки за хранителни цели /овкусители, оцветитиле, ароматизатори и консерванти/. Основната част от суровините, които хранително-вкусовата промишленост използва, пък се произвеждат от селското стопанство и риболова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст