ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Израелската армия e атакувала цели на “Хамас” точно преди прекратяването на огъня

израелска армия израелски сили военни войници газа

Бенямин Нетаняху заяви, че Израел ще продължи войната си срещу “Хамас” независимо от спирането на бойните действия

Израелската армия e атакувала цели на “Хамас” в ивицата Газа точно преди влизането в сила на споразумението за прекратяване на огъня, предаде ДПА, като се позова на съобщение на израелските сили, съобщи БТА.

Военните тази сутрин са унищожили тунел, от който терорист от “Хамас” открил огън по войниците, написаха Израелските сили за отбрана в приложението “Телеграм”.

Въоръжените сили също така открили терористи и оръжия в сграда, която била използвана от ислямистката палестинска военна групировка. Терористите били убити и сградата била унищожена, добави армията.

Рано тази сутрин израелското правителство одобри споразумение с “Хамас” за четиридневно прекратяване на огъня и освобождаване на десетки заложници в замяна за освобождаване на палестински затворници в израелски затвори. Точното начало на прекратяването на огъня се очаква да бъде обявено в рамките на 24 часа, според Катар, който посредничи за сключването на сделката.

Снощи израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел ще продължи войната си срещу “Хамас” независимо от временното спиране на бойните действия. “Ние сме във война и ще продължим войната”, каза той и допълни: “Ще продължим, докато постигнем всичките си цели”.

Израел се зарече да продължи войната, докато унищожи военния потенциал на “Хамас” и върне у дома всички заложници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст